FREDAG

Hur får man pengarna att räcka till ?
Antagligen så finns det få personer som tycker att dom 1050 kronor som trillar in på bankkontot varje månad är pengar som man kommer långt på.
Minns när man var yngre och skulle börja få ta ansvar för hela studiebidraget själv, man trodde man hade så himla gott om pengar, över 1000 kronor kändes mycket just då. Men man ser nu i efterhand att det egentligen inte är några pengar alls. Sånt känns ju lite tråkigt .. jobba får man helt enkelt göra, men just nu så är det inte helt enkelt att få tag på nåt jobb. Samt att när man nångång slutar med det där jobbet så kommer det att bli mer än bara jobbigt att anpassa sig att leva på den där tusenlappen igen, när man nu är van att ha mer pengar ..

Så vad tusan ska man göra då? Langa knark kanske vore nåt ..
Nej men, minska ner på köpe-mat, godis, fika och allt sånt där borde bli steg nr 1, för det drar enormt mycket pengar.
Sen att försöka att sortera ut det viktigaste när man handlar kläder, så man vet att man inte köper sånt som bara kommer att ligga och ta upp plats i garderoben (sånt har man ju mycket av .. )
Sen att vara snäll mot föräldrar, hjälpa till lite hemma kanske, så kan man få pengar utav dem, när man känner att man är i behov av det.

Men vad gör man sen då ? Då sitter man där stenrik & as snål ? Fast rik och rik .. när det kommer något man verkligen vill ha sen, så rullar varenda krona sen.. som har tagit lång tid att spara ihop.. gosh. vet inte om jag vart så mycket klokare, trots att jag fick ner varenda tanke jag hade om det här ..
Någon som har en åsikt ?


Kommentarer
Postat av: B3tty

Tack, prenumerera gärna. :)

2009-03-06 @ 19:32:29
URL: http://b3tty.blogg.se/
Postat av: B3tty

Givetvis! Jag har redan lagt till dig :) ha en fortsatt trevlig kväll!

2009-03-06 @ 21:05:41
URL: http://b3tty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0